So Ham - Yoga & Pranic Healing
Ποιοί είμαστε

Ποιοί είμαστε

Η Ειρήνη Τουρλεντέ γεννήθηκε στην Αθήνα κι είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε το Bachelor της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος-Deree College στον τομέα στης Ψυχολογίας με υψηλό έπαινο. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές περιλαμβάνουν MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία απο το Teesside University της Σκωτίας, καθώς και τετραετή φοίτηση και πρακτική άσκηση με εποπτεία στο Albert Ellis Institute της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, στις βασικές αρχές Ψυχοθεραπείας με βάση τη Λογικοθυμική Γνωσιακή-Συμεριφορική προσέγγιση (RECBT). Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Δρομοκαΐτειο ΨΝΑ σε πτέρυγα οξέων περιστατικών για πάνω απο έναν χρόνο, με εμπειρία σε προγράμματα επανένταξης χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών στον χώρο εργασίας, στην οργάνωση, διαχείριση, κι υποστήριξή τους σε προστατευμένα σπίτια/πλαίσια υπο την ομπρέλλα απασυλοποίησης κι επανένταξής στην κοινωνία. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει δουλειά με παιδιά κι εφήβους με αναπτυξιακές, μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, αλλά κι ενήλικες με αγχώδης διαταραχές, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, θυμό, δυσκολίες στο οικογενειακό/οικονομικό/ επαγγελματικό τομέα, κι άλλα. Εξασκεί το επαγγελμά της ιδωτικά στο γραφείο της στα Βριλήσσια.

          Το Pranic Healing μπήκε στη ζωή της με παρότρυνση του Βασίλη κι από τότε άλλαξε η ζωή της. Αυτό που την κέρδισε ήταν η αμεσότητά του, το πόσο πρακτικό κι εύκολο στην εφαρμογή είναι, τα γρήγορα αποτελέσματα που επιφέρει, αλλά κι η ασφάλεια που παρέχει όχι μόνο για τον θεραπευόμενο αλλά και για τον θεραπευτή. Μετά την εκπαίδευση των θεραπευτικών σεμιναρίων, προχώρησε στα ανώτερα σεμινάρια που την οδήγησαν στην Arhatic Yoga. Έχει γνωρίσει και μαθητεύσει σχεδόν με όλους του Masters κι είναι ενεργό μέλος της ομάδας του Pranic Healing Greece τα τελευταία χρόνια. Η δυνατότητα να βοηθάει την οικογένειά της, τους θεραπευόμενούς της, αλλά και τον εαυτό της είναι ανεκτίμητη όλα αυτά τα χρόνια. Μπόρεσε με μεγάλη επιτυχία να συνδυάσει την κλασσική Ψυχοθεραπεία με την Pranic Ψυχοθεραπεία με απίστευτα αποτελέσματα. Η μια τεχνική μπόρεσε να συμπληρώσει άψογα την άλλη, αφαιρώντας τυχόν εμπόδια που καθυστερούσαν την ανακούφιση από πληθώρα ψυχολογικών παθήσεων. Τέλος, η Arhatic Yoga ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο προσωπικής εξέλιξης, δόμησης χαρακτήρα, οδηγός για τις αρχές κι αρετές της καθημερινότητας, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τους τόσο απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής με ψυχραιμία, ευελιξία, δύναμη κι ευτυχία, χωρίς να απομακρύνεται από τους στόχους της.

          Η γνωριμία της με τη Yoga ήρθε πολύ φυσικά, μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, βοηθώντας την σε μια σύντομη ανάρρωση αλλά και να συνεχίσει τις αθλητικές δραστηριότητες που πάντα αγαπούσε. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ευεργετικά για την ίδια που αποφάσισε να εκπαιδευτεί κι εμβαθύνει περισσότερο στη Hatha Yoga. Είναι Δασκάλα Hatha Yoga από το 2019 με επιπλέον εκπαιδεύσεις στη Yin Yoga, Kids Yoga και Prenatal Yoga όπου διδάσκει στη Yoga Shala της στο So Ham. Η Yoga ήρθε κι ολοκλήρωσε την θεραπευτική προσέγγιση που ήδη ακολουθούσε, θεραπεία με εστίαση στο σώμα αλλά και την ψυχή, σε ψυχολογικό, ενεργειακό και σωματικό επίπεδο. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε σπουδαίους δασκάλους που αναγνωρίζουν στη Yoga πολλά περισσότερα από μια ακόμα τεχνική εκγύμνασης, ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα με στόχο την εσωτερική ισορροπία, σωματική θεραπεία και προετοιμασία όλων των σωμάτων για πιο εξελιγμένες πνευματικές διαλογιστικές πρακτικές.

Ο Βασίλης Κούρτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος-Deree College, από το οποίο έλαβε βραβείο για την προσφορά του στα κοινά.

Μετά τις σπουδές και τη θητεία του, ξεκίνησε να εργάζεται σε εμπορική εταιρία, την οποία πλέον διαχειρίζεται.

Στα 28 του, ήρθε σε επαφή με τις ενεργειακές θεραπείες λόγω μυο-σκελετικών προβλημάτων κι έκτοτε έχει διδαχτεί 5 διαφορετικά συστήματα ενεργειακών θεραπειών.

Αυτό που τελικά τον κέρδισε και στο οποίο αφοσιώθηκε είναι το Pranic Healing του Master Choa Kok Sui, λόγω των άμεσων, απλών, αποτελεσματικών και ασφαλών τεχνικών του και των ολοκληρωμένων διδασκαλιών του.

Αφού εκπαιδεύτηκε στις θεραπευτικές τεχνικές του Pranic Healing, προχώρησε σε ανώτερα σεμινάρια του Master Choa, τα οποία τον οδήγησαν στην Arhatic Yoga, ένα ολοκληρωμένο σύστημα προσωπικής εξέλιξης και δόμησης χαρακτήρα.

Από τον ενθουσιασμό του και βλέποντας το πόσο βελτιώθηκε η ζωή του σε όλους τους τομείς, παρότρεινε κι οδήγησε τους περισσότερους συγγενείς και φίλους του να διδαχτούν κι εφαρμόσουν τις τεχνικές και διδασκαλίες του Master Choa Kok Sui. Το 2011 ξεκίνησε να διοργανώνει σεμινάρια για το Pranic Healing Greece και το 2013 πήρε άδεια από το Institute for Inner Studies, Inc. (τον επίσημο παγκόσμιο φορέα διαχείρισης και διάδοσης του Pranic Healing) για να διδάσκει το MCKS Pranic Healing. Έχει γνωρίσει και μαθητεύσει κάτω από τους περισσότερους από τους 8 masters του Pranic Healing και είναι ενεργό μέλος κι εθελοντής του Pranic Healling Greece για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η Ειρήνη κι ο Βασίλης είναι ζευγάρι στη ζωή δύο δεκαετίες, έχουν δυο παιδιά κι εκπαιδεύτηκαν μαζί στο Pranic Healing και τη Yoga για περισσότερα από 10 χρόνια. Οι δυο αυτές μέθοδοι άλλαξαν τόσο πολύ τη ζωή τους, που τους ώθησε να δημιουργήσουν έναν χώρο για τη φιλοξενία και διάδοσή τους στον κόσμο, όπου θα μπορούν να γνωρίσουν το Pranic Healing, την Arhatic & Hatha Yoga.   Το So Ham -Yoga & Pranic Healing συνεργάζεται επίσημα με το Pranic Healing Greece από το 2011. Οι ιδρυτές του, Γιώργος Σταμούλης και Chiara Perfetti που έφεραν το Pranic Healing στην Ελλάδα το 2005, διδάσκουν τα προχωρημένα σεμινάρια του Pranic Healing σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.